Mijn erwtje, in Nijmegen in dialoog.

Op donderdagmiddag 24 maart 2022 vanaf 14.00 uur wordt ‘Mijn erwtje’ als voorbeeld gebruikt in een “Nijmegen in Dialoog” met het thema “Hoezo Anders?”. In Molenpoort winkelcentrum.
Veel mensen zien andere mensen als anders, vreemd, naar en eigenaardig. Maar “Hoezo anders?” is de stelling in deze dialoog. Mensen met beperking vinden mensen zonder beperking ook anders. Maar volgens Jop en Oma Jet in Mijn Erwtje heeft iedereen zijn beperkingen. Al deze beperkingen groot of klein worden ‘erwtjes’ genoemd door hen. Dat maakt iedereen gelijk.
Nijmegen in Dialoog
“Nijmegen in Dialoog is een project van Huis van Compassie Nijmegen en Nijmegen Stad van Compassie.
Nijmegen in een Dialoog heeft tot doel dialogen en waardevolle ontmoetingen tussen allerlei Nijmegenaren. Stadgenoten, die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Onderwerpen van het dagelijks leven belangrijk voor hen zijn.

Bij voorkeur in de eigen buurt van de deelnemers. De dialogen worden begeleid door getrainde vrijwilligers. Bij de gesprekken in kleine groepjes worden persoonlijke ervaringen rondom een thema gedeeld, dromen verkend en acties verwoord. Deelnemers luisteren naar elkaar, proberen elkaar te begrijpen en respecteren elkaars standpunten.

De tentoonstelling Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk van Stichting Kunst en Samenleving (KUS) in Winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen centrum (gratis toegang) worden allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van Vrede en vrijheid. In de tentoonstelling zijn veel verschillend kunstvormen te zien in het kader van Vrede (Foto’s gedichten, kunstwerkjes) elke donderdagmiddag vinden er de dialogen plaats

Wil je ook een keer mee doen met een dialoog?.”
Voor aanmeldingen de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 06 – 429 086 99

 

Boekrecensie Een winkeltje op mijn rug - LETS Nijmegen

Een winkeltje op mijn rug gaat over de wereld van Fleurtje en Floor. Zij zijn 2 zusjes, die ondernemend in het leven staan en hun mogelijkheden benutten. Ze hebben ieder een schooltas, een moestuin en goede ideeën. Met de grote opbrengst van hun moestuin gaan ze aan de slag. Ze spreken mens en dier aan om hun schatten (appels, peren en groenten) te ruil aan te bieden, om zo hun schatten uit te bereiden op allerlei vlakken. Zoals het krijgen van spullen, hulp, vrienden en samenwerking met anderen mensen waardoor hun belevingswereld groter wordt.

Bij het leesboekje zit een lesbrief waarin leerkrachten/ouders uitgenodigd worden om de thema’s uit het boekje met de kinderen samen te bespreken, uit te diepen en om ze eventueel. samen uit te beelden en te beleven. Het leesboekje gaat over ruilen en wat daar allemaal mee samen kan hangen, zoals eerlijk delen, onderhandelen, de waarde van iets, duurzaamheid, in het nu zijn en creatief zijn. Het gaat over het nut en het plezier van ruilen en doorgeven. Het is een soort prentenboek met korte stukjes tekst erbij. De tekeningen zijn eenvoudig, beeldend en grappig.

Lees meer: