Meisje Bloem: ‘Ik ben Bloem zo wil ik het doen.’

Persbericht:

 Meisje Bloem is het derde prentenboek van Clémence Leijten en Joris Leijten in de serie

 ‘Een leukere wereld’ uitgegeven door uitgeverij Joleijt educatieve producten (www.joleijt.nl).

Na de prentenboeken met het thema ‘hergebruik’, Madame Poubelle (2016) en ‘feesten’, Meneer Boek (2018) is nu Meisje Bloem met ‘het denken en het voelen’ aan de beurt.

Meisje Bloem zoekt op haar zolder graag in spullen van haar ouders. Hier speelt ze mee en ontdekt ze zo, wie ze zelf is. Ze stelt zichzelf filosofische vragen: ‘Maar Bloem wat is dat dan…?’ Die vragen beantwoordt ze op een originele manier. Meisje Bloem ontdekt wie zij zelf is, zij maakt de wereld een beetje leuker.

In de 52 korte verhaaltjes in het prentenboek Meisje Bloem bij even zoveel spullen ontwikkelt ze een visie op zichzelf. Ze mag zichzelf zijn: ‘Ik ben Bloem zo wil ik het doen’, zegt ze.

Achter elk verhaal zit een andere menselijke eigenschap met een kernbegrip dat in het bijbehorende lesboek De gedachten van Meisje Bloem wordt uitgewerkt tot een gesprek thuis of in de klas.

 

Meisje Bloem is een totaalproject met een prentenboek, een lesboek, een liedje en een poppenspel, voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar én voor grote mensen.

 

Meer informatie op www.meisjebloem.nl