11. Leesboek en Lesbrief Marskramer Joris Joleijt

LEESBOEKJE EN LESBRIEF                                                                                                                      
De marskramer, over de wereld van Joris Joleijt.

Het is een leesboekje dat kinderen zelf kunnen lezen. Over de middeleeuwse marskramer Joris Joleijt. Hij heeft een mand op zijn rug. Dat is handig als hij met zijn spullen loopt van dorp naar dorp, van stad naar stad, van kasteel naar kasteel om te verkopen. De kinderen reizen mee. Wellicht ontdekken de kinderen wat geschiedenis is en dan wordt Joris voor hen een wegwijzer naar een onbekende eeuw. Maar ook kunnen ze gaan beseffen dat de mensen van toen lijken op mensen als wij. 

De letters zijn groot. De zinnen zijn kort, zonder moeilijke woorden. Met veel grote sprekende zwart wit tekeningen. Daarop zien de kinderen ook wat zij lezen.

Zelf lezen (niveau AVI4 -CLIB 4) voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 9jaar.
Voorlezen voor kinderen in de leeftijd 4 tot 9 jaar.

Bij het is een leesboekje. is een lesbrief verschenen.

De kinderen reizen met hem mee en ontdekken wat de rol is van een marskramer in de middeleeuwse samenleving. Maar ook kunnen ze gaan beseffen dat de mensen van toen lijken op mensen als wij. Om dit besef sterker te maken, ontwikkelden de makers naast dit leesboekje ook deze lesbrief voor de leerkracht met daarin aanknopingspunten voor een kringgesprek.                                                                                        

* Wat ontdekt Joris Joleijt de marskramer op de bladzijden van het boek?
* Heb je dit zelf meegemaakt?  Nu gaan we beléven wat Joris Joleijt de marskramer heeft meegemaakt. De lesbrief geeft * lessuggesties en werkt die uit tot een ‘Vrolijke leren’ ervaring. 

Lessuggesties voor leerlingen van de onderbouw van het basisonderwijs.                                                                                     

Meer informatie zie http://www.joleijt.nl/index.php/producten/de-marskramer

 Idee Tekst en tekeningen: Clémence Leijten 
Vormgeving: Joris Leijten
Uitgave:  © 2021, Joleijt, educatieve producten, Nijmegen

Leesboekje en lesbrieven samen Softcover boek/ liggend, Leesboekje 28 pgina's zwart wit 300 grams cover en 170 grams binnenwerk Leesboekje (24 pagina's, 170 gram, geniet , zwart/wit. 
Prijs: €12,50 + € 4,00 porto 

ISBN/EAN:  n.v,t.

Nur: 193 / 212

Meer informatie zie http://www.joleijt.nl/marskramer/

 

Laatste nieuws

‘Vrolijk leren’ leesboekjes over (ruil)handel

Joleijt educatieve producten is een nieuwe serie ‘Vrolijk leren’ (www.joleijt.nl) gestart. Geschreven en getekend door Clémence Leijten en Joris Leijten. Het zijn in één keer twee nieuwe leesboekjes met tekeningen die kinderen in groep 4 (AVI- M4) zelfstandig kunnen lezen. De komende jaren zullen er meerdere boekjes volgen over verschillende thema’s.

Lees meer

Kinderboekenweek 2020:  En toen?, over geschiedenis.

Vanaf 30 september a.s. tot zondag 11 oktober 2020 is de jaarlijkse Kinderboekenweek dit keer met het thema: En toen?. Joleijt heeft verschillende kinderboeken uitgegeven met Geschiedenis.

Lees meer

Compassie met Afghaans Bloed - Storay - Ahmadi

 

De afgelopen 1,5 jaar is Joris Leijten als redacteur betrokken geweest bij het nieuwe boek "Compassie met Afghaans bloed" van Storay Ahmadi uitgeven bij stichting Goshamadeed. 

Lees meer