10. De Marskramer Joris Joleijt - Lesbrief

LESBRIEF bij het leesboekje                                                                                            
De marskramer, over de wereld van Joris Joleijt.

Bij het is een leesboekje De marskramer, over de wereld van Joris Joleijt.  dat kinderen zelf kunnen lezen. is een lesbrief verschenen.

Over de middeleeuwse marskramer Joris Joleijt die met zijn mand met spullen loopt naar dorp, stad en kasteel om te kunnen verkopen. De kinderen reizen met hem mee en ontdekken wat de rol is van een marskramer in de middeleeuwse samenleving. Maar ook kunnen ze gaan beseffen dat de mensen van toen lijken op mensen als wij. Om dit besef sterker te maken, ontwikkelden de makers naast dit leesboekje ook deze lesbrief voor de leerkracht met daarin aanknopingspunten voor een kringgesprek.                                                                                        

Wat ontdekt Joris Joleijt de marskramer op de bladzijden van het boek?
Heb je dit zelf meegemaakt?  Nu gaan we beléven wat Joris Joleijt de marskramer heeft meegemaakt. De lesbrief geeft lessuggesties en werkt die uit tot een ‘Vrolijke leren’ ervaring. 

Lessuggesties voor leerlingen van de onderbouw van het basisonderwijs.                                                                                     

Meer informatie zie http://www.joleijt.nl/index.php/producten/de-marskramer

 

Idee Tekst en tekeningen: Clémence Leijten 
Vormgeving: Joris Leijten
Uitgave:  © 2021, Joleijt, educatieve producten, Nijmegen

Softcover boek/ liggend, 24 pagina's, 170 gram, geniet , zwart/wit. 
Prijs: € 7,50 + € 4,00 porto 

ISBN/EAN:  n.v,t.

Nur: 193 / 212

Het Leesboekje De marskramer, over de wereld van Joris  Joleijt  en Lesbrief De marskramer, over de wereld van Joris  Joleijt  samen besteld is totaal € 12,50 euro (Inclusief BTW) + € 4,00 porto    

 


Laatste nieuws

‘Vrolijk leren’ leesboekjes over (ruil)handel

Joleijt educatieve producten is een nieuwe serie ‘Vrolijk leren’ (www.joleijt.nl) gestart. Geschreven en getekend door Clémence Leijten en Joris Leijten. Het zijn in één keer twee nieuwe leesboekjes met tekeningen die kinderen in groep 4 (AVI- M4) zelfstandig kunnen lezen. De komende jaren zullen er meerdere boekjes volgen over verschillende thema’s.

Lees meer

Kinderboekenweek 2020:  En toen?, over geschiedenis.

Vanaf 30 september a.s. tot zondag 11 oktober 2020 is de jaarlijkse Kinderboekenweek dit keer met het thema: En toen?. Joleijt heeft verschillende kinderboeken uitgegeven met Geschiedenis.

Lees meer

Compassie met Afghaans Bloed - Storay - Ahmadi

 

De afgelopen 1,5 jaar is Joris Leijten als redacteur betrokken geweest bij het nieuwe boek "Compassie met Afghaans bloed" van Storay Ahmadi uitgeven bij stichting Goshamadeed. 

Lees meer