12. Een winkeltje op mijn rug - Lesbrief

Lesbrief bij het leesboekje                                                                                            
Een winkeltje op mijn rug, over de wereld van Fleurtje en Floor.

Het is een leesboekje dat kinderen zelf kunnen lezen. Over Fleurtje en Floor die groenten en fruit uit hun tuin die ze teveel hebben, gaan ruilen met andere mensen. Zij ontdekken dat je een ding kunt ruilen voor een ander ding én ook een ding kunt ruilen voor iets ‘doen’. Maar ook dat ruilen milieu vriendelijk is en voedsel niet verspilt. Om dit besef sterker te maken, ontwikkelden de makers naast dit leesboekje ook deze lesbrief voor de leerkracht met daarin aanknopingspunten voor een kringgesprek.

Wat ontdekken Fleurtje en Floor op de bladzijden van het boek? Heb je dit zelf meegemaakt? Nu gaan we beléven wat Fleurtje en Floor hebben meegemaakt. De lesbrief geeft lessuggesties en werkt die uit tot een ‘vrolijke’ ervaring. 

Lessuggesties voor leerlingen van de onderbouw van het basisonderwijs.

Meer informatie zie http://www.joleijt.nl/index.php/producten/een-winkeltje 

Idee, tekst en tekeningen: Clémence Leijten & Joris Leijten

Vormgeving: Joris Leijten
Uitgave:  © 2021 Joleijt, educatieve producten, Nijmegen

Softcover boek/ liggend, 16 pagina's, 70 gram, geniet , zwart/wit. 
Prijs: € 7,50 + 4,00 porto  (Inclusief BTW)

ISBN/EAN: n.v.t.

Nur: 193 / 212


Laatste nieuws

‘Vrolijk leren’ leesboekjes over (ruil)handel

Joleijt educatieve producten is een nieuwe serie ‘Vrolijk leren’ (www.joleijt.nl) gestart. Geschreven en getekend door Clémence Leijten en Joris Leijten. Het zijn in één keer twee nieuwe leesboekjes met tekeningen die kinderen in groep 4 (AVI- M4) zelfstandig kunnen lezen. De komende jaren zullen er meerdere boekjes volgen over verschillende thema’s.

Lees meer

Kinderboekenweek 2020:  En toen?, over geschiedenis.

Vanaf 30 september a.s. tot zondag 11 oktober 2020 is de jaarlijkse Kinderboekenweek dit keer met het thema: En toen?. Joleijt heeft verschillende kinderboeken uitgegeven met Geschiedenis.

Lees meer

Compassie met Afghaans Bloed - Storay - Ahmadi

 

De afgelopen 1,5 jaar is Joris Leijten als redacteur betrokken geweest bij het nieuwe boek "Compassie met Afghaans bloed" van Storay Ahmadi uitgeven bij stichting Goshamadeed. 

Lees meer